Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Fedtransplantation

Akademiklinikens mest almindelige og samtidig mest ukendte operation er fedttransplantation. Der er tale om et indgreb, som stadig oftere anvendes som en del af andre operationer. Ved ansigtsløftninger anvender vi for eksempel ofte fedt til foryngelse af områder, der er svære at kommet til eller ændre ved selve det kirurgiske indgreb. Fedtet har ikke alene en evne til at løfte og udfylde områder, der er indfaldne, men tilfører også stamceller og andre celler, som har en ”reparerende” og foryngende effekt på huden.  

Teknikken kan også anvendes til at forme kroppen.

 

1598_bd152c41

Hvordan foregår det?

1730_6a0a6891

Ved en fedtsugning – oftest fra lårene – udtages fedt som derefter kan flyttes til ballens øverste dele for en løftede effekt. Også bryster kan forstørres og genopbygges med patientens eget fedt.

Det er svært at forudsige det endelige resultat, da det er individuelt hvor mange af fedtcellerne, der overlever transplantationen - det afhænger af patienten og placeringen på kroppen. Generelt forbliver 20-25 % af det transplanterede fedt, hvorfor opfølgende behandlinger kan være nødvendige for at opnå det ønskede resultat. Imidlertid har Akademikliniken udviklet to nye teknikker, som øger antallet af fedtceller, der overlever transplantationen, og giver et bedre slutresultat:Segmentell fedtransplantationsteknik – ideel ved mindre indgreb som ved læbeforstørrelser, men også ved indgreb hvor både hud og fedt fjernes – fx ved en maveplastik, hvor fedtet kan anvendes til en brystforstørrelse eller lignende.Stamcelle-separationsteknik – en teknik vi har anvendt siden 2009 som de eneste i Sverige. Det fungerer sådan, at man filtrerer stamceller fra fedtcellerne og blander dem med det fedt, som skal transplanteres, for derefter at gen-injicere det stamcelleberigede fedt i området, som ønskes forstørret eller udfyldt. Stamcellerne øger antallet af overlevende fedtceller og virker befordrende på helingen. Denne metode sikrer således et bedre slutresultat for patienten.

Danske klienter gennemfører konsultationer og kontrolbesøg i vores walk-in-klinik i København og får foretaget selve indgrebet på vores moderne klinik i Malmø.

Hvornår anvendes metoden?

Ved ansigtsløftninger

Ved en ansigtsløftning anvender vi ofte fedt til foryngelse af områder, der er svære at kommet til eller ændre ved selve det kirurgiske indgreb. Fedtet har ikke alene en evne til at løfte og udfylde områder, der er indfaldne men tilfører også stamceller, som har en ”reparerende” og foryngende effekt på huden.  

Til formning af numsen

Ved en fedtsugning af lårene er det almindeligt, at man tager en del af det udtagne fedt og flytter det til ballens øverste dele for at opnå en løftede effekt.

Til brystforstørrelse

Også bryster kan forstørres og genopbygges med patientens eget fedt for et naturligt resultat.

1573_bd152c41

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.