Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Patientfortællinger

Her vil vi samle patient historier med før og efter billeder fra vores forskellige operationer og behandlinger.
Du kan læse historier om mennesker, der hvor her og udføre både kirurgiske og ikke-kirurgiske procedurer.

Alle har givet godkendelse til offentliggørelse på vores hjemmeside.

1612_bd152c41

Modeblogger Rikke May har fået foretaget et brystløft hos Akademikliniken. Vi har talt med hende om hendes oplevelse.

Hvorfor vil du gerne have denne operation udført? Er det noget, du har tænkt på længe?
-Jeg har altid haft en stor barm, og efter vægttab, graviditet og et vægttab igen, havde jeg stadig en stor barm – den var bare gået mere mod “syd”. Jeg trænede og trænede, men lige det område kan du ikke træne for at ændre placeringen. Så jeg har tænkt, droppet ideen, overvejet, tænkt igen og 8 år senere tog jeg beslutningen. Og det har jeg ikke fortrudt.

Hvad har været vigtigt for dig, da du skulle vælge plastikkirurg og klinik?
Det vigtigste for mig er, at jeg er i de bedste hænder. Jeg ville aldrig gå på kompromis med sådan en operation. Man skal aldrig gå efter den “billige pris” eller en “spot deal”. Man skal finde den bedste kirurg, for det er trods alt “dig selv”, der skal se på resultatet, og så er det sørme trist, hvis man har lagt sig under kniven ved en amatør. Jeg har haft et mange-årigt samarbejde med Akademikliniken, som desværre sluttede for et års tid siden. Men jeg var så tryg hos dem, at for mig var der ikke nogen anden mulighed end at søge hjælp hos dem i sådan en stor beslutning, som jeg var ved at tage. For mig er Akademikliniken de bedste i landet. Og jeg kørte gerne til Malmø for at få det gjort.

En del mennesker mener, at plastikkirurgi er forkert – hvad tænker du om det?
-Det har jeg ekstremt stor respekt for. Det vigtigste er, at vi respekterer hinandens beslutninger Der er folk, som jeg synes, har fået lavet alt for meget. Men det er jo egentlig “mit” problem og ikke deres. Så er det jo fordi jeg ikke kan rumme og respektere deres valg og noget, jeg skal arbejde med.
Jeg ville aldrig få noget i læberne, da det er nok det eneste sted, hvor jeg er 100% tilfreds, men jeg synes, at folk skal gøre lige præcis det, de har lyst til, men huske at have en form for realitetssans også. Det nytter ikke noget, at man render rundt og ligner en klovn. For det er i min optik ikke det, at disse muligheder er til for. Alle kan have nogle ting, de er utilfreds over, og som gør dem usikre. Og det har jeg også – derfor arbejder jeg mig stille hen mod et resultat, som jeg synes, der giver mig selvtilliden til at fremstå selvsikker. Der er ikke noget galt i et lille “nip og et tuck” her og der.

Har du fået nogle kommentarer, nu når du har fortalt, hvilken operation du skal have udført?
-Så mange bruger tid og energi og mener, de har retten til at kommentere på noget, de slet intet har noget at gøre med.
Jeg er altid meget ærlig omkring alt det, jeg får lavet.. Og det er en del. Jeg ved ikke, om det er fordi jeg er så ærlig, at folk ikke er helt så meningsfyldte overfor mig – og jeg tror også, der er mange, der er “chokeret” (på en positiv måde) over, at jeg valgte at stå frem og fortælle, at jeg skulle have denne operation. Men jeg har ikke noget at skjule. Jeg er lige så meget menneske, som hende ved siden af. Vi er sikkert lige så usikre – lige så selvsikre. Jeg tror, at alle kvinder på mange måder er for hårde mod sig selv og ser noget helt andet end mændene ser, når de kigger på os.
Jeg har været skånet for negative gloser min vej og jeg har fået ekstremt mange private emails fra kvinder, som gerne ville høre lidt mere om min operation, og hvordan det var gået. Mange spørgsmål vedr. valg af klinik og kirurg. Hvem der havde gjort det, og hvor meget det kostede? Men ingen negative. Så det var jeg ret glad for, da det hurtigt kan dele vandene. Måske det havde set anderledes ud, hvis jeg havde fået 500 mg i hvert bryst. Men jeg oplevede kun, at folk var nysgerrige og meget “glade” på mine vegne.

Har du nogle gode råd til folk, som overvejer at få foretaget et brystløft?
-Man skal lave en masse research. Og så skal man have stor respekt for disse operationer og vide, hvilke sideeffects der kan være. Det er ikke bare at blive bedøvet, og så er det overstået. Det er et stort indgreb, så sørg for, du finder en kirurg, du stoler på. Én som guider dig, og én, der også kan finde ud af at sige “nej”, hvis du kommer med en masse tossede ideer. For hvis en kirurg kan sige nej, det vil han/hun ikke udføre – så er de ikke kun i det for at tjene penge, men også for at guide deres patienter.
Jeg ville først have haft noget ekstra fyld i mine bryster, for det troede jeg, man skulle. For hvordan kunne et bryst ellers blive løftet, og komme til at sidde flot? Flemming (kirurgen, red.) kunne snildt have “solgt” mig et implantat. Men han fortalte mig, at det ikke var nødvendigt, da jeg havde et flot, fyldigt bryst. Det var bare blevet “lidt” langt. Ha. Elsker ham stadig for den kommentar. ; )

Men det gav mig ro og tiltro til, at han vidste, hvad han lavede – og var dygtig nok til at udføre det og havde det for øje, at vi nåede i mål og opfyldte mine forventninger. Hans ord til mig var: “vær realistisk Rikke”. Og det må være dét råd, jeg giver til andre. Vær realistisk med jeres mål og visioner. For man kan ikke “undo it”. Når toget først starter, så er der altså ingen stop før Nyborg. Lyntoget ruller, og så står man der med konsekvenserne og hatten i hånden..

Så husk. Det er aldrig “bare” en operation – det er meget mere end det. Respekt, kemi – kemi med kirurgen. At tage ansvar. Ansvar for sit valg og sin krop – og kende konsekvenserne..
Jeg har fået en barm, som sidder et sted, den aldrig har siddet før – og for det, der skylder jeg Flemming et stort tak.

Brystforstørrelse – Linda 29 år

"Føler mig utilfreds med min krop efter to graviditeter"

Linda føler sig utilfreds med sin krop efter to graviditeter. Hun besøger Akademikliniken for en konsultation. Hun vil gerne have foretaget en maveplastik og et brystløft for at få sin gamle og veltrænede krop tilbage.

- Linda var bestemt ikke en stor pige, men efter to graviditeter var alting faldet lidt ned. Brysterne hang, og på maven var der en del løs hud. Hun havde mistet volumen, efter hun havde ammet. Derfor startede jeg med at udføre en helt almindelig brystforstørrelse. Men for at vælge et implantat, der passede godt til Linda, gennemførte vi en 3D-simulation, så hun havde mulighed for at se det endelige resultat. Det resultat, man får, er meget tæt på virkeligheden, noget både jeg og patienterne synes er helt fantastisk.

Læbeforstørrelse – Izabella 30 år


Endelig har jeg fundet en behandler, der har en fantastisk fornemmelse for, hvad der bare er "helt rigtigt". Izabella Fröberg, personlig træner og tidligere kendt fra radio- og tv-programmet "Vakna med The Voice", blogger om sine læbebehandlinger. Hun begyndte at tilføje fylde til sine læber for 7 år siden og går nu hos os.

Bestil tid til en konsultation eller behandling via vores webbestilling

Injektionsbehandling – Sandra 37 år

"Den smerte, jeg har været igennem, har efterladt sine spor"

- Restylane gav mig mulighed for at gøre noget ved rynkerne og ikke lade dem bestemme, hvordan jeg har det. Jeg har altid været fascineret af ild, lige siden jeg var en lille pige. Det er et fantastisk element. Jeg flyttede hjemmefra, da jeg gik i niende klasse, og begyndte på en cirkusskole, hvor jeg uddannede mig til klovn og ildkunstner. Alle kan lære at spytte med ild. Det er ikke så svært. Men man kan ikke lave et show, der udelukkende handler om at spytte ild. For at fange publikum skal du bruge ilden til at skabe en atmosfære med musik og koreografi. Jeg har lært at gøre smukke ting med den følelse, især når det drejer sig om at arbejde med børn. Jeg elsker børn. Vi forstår hinanden, og jeg føler, at jeg får kontakt med dem på en måde ikke alle kan. Jeg er lykkeligst, når jeg befinder mig i en lille gruppe med børn og formår at skabe denne magiske verden for dem.

Jeg tror ikke, jeg kender nogen, der er modigere end jeg er, men jeg tror på, at det sande mod handler om at være den, man er, selvom det er forskelligt fra normen. Nogle gange kræver det en masse mod bare at stå ved sig selv og gøre det, man brænder for. Jeg er meget nysgerrig og vil altid lære mere om ting, jeg ikke ved noget om eller ikke kan forstå, og som jeg gerne vil se eller opleve. Jeg prøver mange forskellige ting. Nogle gange går det ikke så godt, men så har jeg i det mindste prøvet. Jeg blev født modig. Men jeg kan også sige, at modet havde en høj pris.

Jeg var i Khao Lak, tæt ved det sted hvor Thailand blev ramt af tsunamien. Den begivenhed forandrede mig, mentalt og fysisk. Jeg så døden. Jeg kunne ikke blive den samme person igen efter det. Det ændrede alt. Det satte det hele i perspektiv. Nu lever jeg livet til fulde hver dag. Jeg er ikke bange for noget længere. Ingenting. Men den smerte, jeg har været igennem, har efterladt sine spor Jeg har haft meget ondt i ryg og nakke. Det blev endnu mere vigtigt for mig at føle mig energisk og stærk. Jeg jogger, hvilket virker meditativt for mig, og jeg træner ofte. Jeg ved, at jeg føler mig lykkeligere, end jeg ser ud. Det var derfor, jeg besluttede mig for at prøve æstetiske behandlinger. De gav mig muligheden for at gøre noget ved rynkerne og ikke lade dem bestemme, hvordan jeg har det.

Der er så mange muligheder for at ændre de ting, du ikke er tilfreds med. Det er helt fantastisk, hvad man kan gøre i dag. Du kan altid ændre og eksperimentere med dit udseende, men det er det, der kommer indefra, der betyder noget. Dét kan ikke udglattes. Det føltes godt at få udglattet rynkerne.

Nu ser jeg gladere ud og jeg føler at jeg har en helt anden udstråling. nu. Det er vanskeligt at beskrive, fordi det ikke er direkte synligt. Men der er sket noget. Det er skønhed for mig. Når du finder din egen sjælefred, når du ved, hvem du er, og hvad du står for og lader den kvinde skinne igennem.

Injektionsbehandling – Susanne 46 år

"Folk begyndte at bemærke, at jeg så sur ud"

- Jeg er en sporty person, der kan lide bevægelse og motion. Jeg har egentlig ikke tænkt meget over mit udseende, før efter jeg passerede 40. Da folk begyndte at sige, at jeg så sur ud, forstod jeg ikke, hvad de mente - jeg var glad! Det var først, da jeg kiggede ordentligt efter i spejlet og så, at mundvigene pegede nedad, at jeg forstod det. Og pludselig indså jeg, at hele mit ansigt var "faldet" ned.

Mit liv går i et hurtigt tempo, og jeg er en praktisk og jordnær person. Jeg har ikke tid til at fokusere meget på mit udseende, men det er på den anden side vigtigt for mig, at jeg ser ud på samme måde, som jeg føler mig - frisk og glad. En ven rådede mig til at prøve en volumegivende injektionsbehandling.

Til at begynde med var jeg meget tøvende, for man har jo set billeder af gigantiske læber, og sådan ønskede jeg absolut ikke at se ud. Men så blev jeg nysgerrig og besluttede at prøve, for virker det, så virker det, tænkte jeg!

Nu føler jeg, at mit udseende bedre passer med, hvordan jeg har det, og mine omgivelser synes også, at jeg ser mere munter og frisk ud, uden egentlig at vide, hvad jeg har gjort.

Injektionsbehandling – Jessica 32 år"Jeg kontaktede Akademikliniken for at få hjælp med nogle problemer, jeg har levet med i temmelig lang tid. Dels mine dybe rynker i panden, dels en udvækst på næsen og sidst men ikke mindst min hage, som jeg syntes var for lille. Mine omgivelser har ikke været klar over, at dette har været et problem for mig, og jeg har aldrig fået bemærkninger om det fra andre. Men hver gang jeg kiggede mig i spejlet, irriterede det mig, og udvæksten på næsen har været et kompleks, lige siden jeg var lille. I sidste ende besluttede jeg at bede om hjælp og rådgivning om, hvad der kunne gøres.

Jeg er meget tilfreds med resultaterne, som er bedre, end jeg havde forventet. Jeg kendte jo slet ikke til alle de muligheder, der fandtes lyttede til mig og forstod præcis, hvad jeg mente, da jeg beskrev mine følelser, det er nok også derfor, jeg blev så glad."

"Jessica var en interessant patient at behandle. Hun fortalte mig, at hun var utilfreds med sin profil, og at hun længe havde tænkt på at søge hjælp, men at hun følte sig usikker på, hvordan hun skulle gå frem. Jeg så straks, at jeg kunne hjælpe hende ved at give hendes ansigt mere harmoniske proportioner. Ved hjælp af volumegivende injektionsbehandling kan man skabe eller genopbygge volumen i ansigtet. Her brugte jeg volumegivende middel til at opbygge hendes svage hage og udjævne den lille udvækst på næsen. De volumegivende middel, vi arbejder med, er ikke permanente, men nedbrydes naturligt i kroppen.

Hvor lang tid resultaterne holder varierer fra person til person, men mindst 3-6 måneder kan forventes afhængigt af hvilken del af ansigtet, der behandles. De ganske kraftige vandrette såkaldte bekymringsrynker i Jessicas pande blev behandlet med muskelafslappende middel, hvilket fik hendes pande at slappe af og hendes rynker blive mindre fremtrædende. Selv om virkningerne af muskelafslappende midler også her aftager naturligt, er varigheden individuel og afhænger blandt andet af styrken af de behandlede muskler, men man siger op til et halvt år."

Jessicas resultat er naturligt og pænt - et ansigt og en profil i bedre balance med et mere frisk udseende.


Maveplastik – Johanna 40 år

"Ar fra tarmslyng og brok delte min mave i to med opdelte mavemuskler og ingen navle."

Vores plastikkirurg fortæller, hvad en rektus diastase er, og hvad man kan gøre for at rette det ved hjælp af kirurgi.

"- Efter graviditet eller signifikant vægttab kan man opleve permanent dilatation mellem de lige mavemuskler (rektus diastasis), hvilket kan forårsage ubehag og smerter/svaghed i mave og ryg samt en opsvulmet mave. Motion kan øge muskelstyrken men kan aldrig genoprette rektus-afstanden. Dette kan kun opnås gennem plastikkirurgi. I Johannas specifikke tilfælde var det betydeligt vægttab og gentagne maveoperationer på grund af tarmslyng og brok, der resulterede i ardannelse og rektus diastasis.

Jeg oplever, at Johanna efter sin operation har genvundet sin fysiske funktion og nu har fået sin krop tilbage. I øjeblikket udføres denne operation kun på privathospitaler og klinikker og tilbydes ikke i det offentlige sundhedssystem."

Johanna fortæller sin historie: "- I februar 2012 tog jeg på skadestuen med alvorlige mavesmerter, det viste sig at være tarmslyng, og jeg blev opereret akut. De åbnede mig fra skambenet, forbi navlen og lige over den. Arret helede, og min mave forvandledes til en mave med delte mavemuskler, en mave uden navle som en asymmetrisk, todelt morel. Jeg trænede 3-5 dage om ugen og var ganske tilfreds med min krop i almindelighed. Det var kun min mave, der fik mig til at have det direkte dårligt.

Som om det ikke var nok, så fik jeg arbrok ved navlen, hvilket resulterede i en mave, der stod lige ud, som om jeg var gravid i syvende måned. I februar 2014 blev jeg opereret for brok, og det gjorde ikke ligefrem maven pænere. Jeg kontaktede lægen, som havde opereret mig, og spurgte, om de havde mulighed for at "pynte" på det, de havde forårsaget. Så fik jeg tid hos en læge, der vurderede, at min mave ikke var noget, de havde pligt til at rette op på, og at jeg selv måtte finansiere det, hvis jeg ikke kunne trives med min mave. Det skal tilføjes, at jeg har andre ar på maven, jeg har strækmærker som en souvenir fra mine tre graviditeter og ar fra en større rygoperation. Disse ar ser jeg som en del af mig, og livet. Men arret fra tarmslynget var en konstrueret misdannelse, der går ud over både mig og min selvtillid. Da jeg havde det værst, henvendte jeg mig til patientombuddet, men de kunne heller ikke hjælpe mig.

På det tidspunkt havde jeg begrænset mig selv i min hverdag. Jeg havde figurformende top på under mit tøj og havde dem endda på, når jeg var på stranden med sin søn. Ikke engang hjemme i poolen svømmede jeg uden. Jeg fortsatte min træning i fitnesscentret, men jeg kunne ikke træne så hårdt og så meget, som jeg ønskede. Jeg var bange for, at arret skulle gå op, og jeg kunne ikke løbe, fordi det gjorde ondt i arret. Jeg begyndte at søge på nettet efter mennesker, der havde oplevet det samme som mig selv, men fandt ingen billeder, som matchede min mave. Så besluttede jeg mig for at tage sagen i egen hånd.

Jeg googlede rundt på forskellige plastikkirurgers hjemmesider og sammenlignede deres før- og efter-billeder, og til sidst ringede jeg til Akademikliniken for at bestille en konsultation. Min største bekymring før besøget var, at lægen ville sige, at min mave var en håbløs sag, som de ikke kunne gøre noget ved. Min plastik kirurg kiggede, klemte og trak, og han sagde, at han helt sikkert kunne operere mig, han ville endda fedtsuge taljen en smule for at opnå et bedre resultat. Operationstiden blev booket, og så var det bare at vente. Jeg fortsatte med at træne som sædvanligt op til operationsdagen, da jeg fik at vide, at genoptræningen efter operationen ville gå bedre, hvis man var fysisk veltrænet.

I dag er det omkring 5 måneder siden, jeg blev opereret, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Jeg har ikke blot fået en pæn mave, jeg har også fået en ny navle. Træning ventede jeg med i tre måneder, fordi jeg ville have, at kroppen først helede ordentligt. I dag træner jeg næsten som før, jeg tager det bare lidt roligere, hvis det føles ubehageligt i mavemusklerne. Jo, det var en hård genoptræningsperiode efter operationen, og nogle dage gjorde det virkelig ondt, men ligesom smerten ved en fødsel så var det det hele værd, siger Johanna

Maveplastik – Carolina 34 år

"Kroppen kunne ikke følge med efter fire graviditeter."

Grunden til min beslutning var, at jeg efter fire graviditeter havde tabt ca. 23 kilo. Vægttabet var så omfattende, at huden ikke kunne følge med, og en operation var den eneste mulighed. Jeg tænkte længe over det og forsøgte først gennem amtet, men jeg orkede ikke at vente, og frygten for afslag var stor.

Akademikliniken var mit første og eneste valg af klinik, både på grund af det meget godt ry, og hvad jeg læste. I dag er det ét år siden, jeg gennemgik en komplet maveplastik. Det gik glimrende, han er virkelig professionel. Det er fedt at kunne vise mit resultat frem, og måske kan jeg hjælpe andre med at træffe en beslutning.

Jeg har fået mange positive kommentarer og er utroligt tilfreds med resultatet, og træningen begynder at bære frugt, siger Carolina.

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.