Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Indadvendte brystvorter kan forårsage forskellige problemer, det kan vi gøre noget ved

Brystvorterne har ikke blot æstetisk betydning for kvinder, der kan også opstå funktionelle problemer, f.eks. med indadvendte brystvorter. Årsagen til indadvendte brystvorter er kort forklaret, at de bindevævsstrenge, som findes mellem kirtelgangene i brystet, er for stramme og korte.

 Med indadvendte brystvorter er det ofte svært at amme, eftersom barnet ikke har selve brystvorten at suge på. Der findes specielle tekniske løsninger, men det er ikke altid, at det hjælper. Andre problemer kan være eksem eller ansamling af snavs i den hulning, som dannes. Vi har specialistkompetence på Akademikliniken, som kan gøre noget ved indadvendte brystvorter.

 

1612_bd152c41

1670_6a0a6891

Hvad sker der inden en operation for indadvendte brystvorter?

Når du besøger os første gang, mødes du med en erfaren informationssygeplejerske, som gennemgår operationen og besvarer dine spørgsmål.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand, eventuelle tidligere sygdomme og operationer. Vi snakker desuden om dine forventninger.
 
Næste skridt er at bestille tid til en operation. Det er godt, hvis du forbereder dig inden operationen ved at holde dig i form og finder ud af så meget som muligt om, hvad der skal ske før, under og efter operationen.

Hvordan foregår operationen?

Der findes forskellige operationsteknikker til at rette op på indadvendte brystvorter, som regel skærer man de indadtrukne bindevævsstrenge af med et snit i huden. Det er et forholdsvis lille indgreb, som kan foretages i lokalbedøvelse.
 
Flere af operationsteknikkerne indebærer dog, at man skærer kirtelgangene af, hvad der betyder, at man ikke kan amme efter indgrebet. En mulighed er, at man bare fjerner selve bindevævsstrengen med mikrokirurgisk teknik og således får brystvorten ud.

Snittet kan enten lægges tværs igennem eller i kanten af brystvorten. Hvilken operationsteknik der er bedst egnet, diskuterer vi ved konsultationsbesøget.

1685_bd152c41

1672_6a0a6891

Hvas sker der efter en operation for indadvendte brystvorter?

Efter operationen kan følelsen i brystvorten blive nedsat. Hos enkelte patienter kan brystvorten have en tendens til atter at trække sig indad efter en operation. Så kan det være nødvendigt at foretage et nyt indgreb.
 
Helingsprocessen er uhyre individuel, derfor er det nødvendigt, at du lytter til kroppens signaler og tilpasser dig efter dem.

Hvad koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, blandt andet af indgrebets omfang, og af om du skal have foretaget et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Se priser for indadvendte brystvorter >

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

 

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.