Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Maveplastik

Mange mennesker lider af overskydende fedt på maven. I nogle tilfælde kan dette afhjælpes via fedtsugning, men efter en graviditet eller betydeligt vægttab, er der ofte overskydende hud og i disse tilfælde er det nødvendigt med maveplastik for at opnå et godt resultat.

Er der overskydende fedt og hud både over og under navlen, anbefaler vi en mere omfattende maveplastik, også kendt som fuld maveplastik. Nogle gange opstår overskydende fedt og hud kun nedenfor navlen. I de tilfælde anbefaler vi en mere begrænset maveoperation kaldet mini-maveplastik. Slappe mavemuskler, efter f.eks. en graviditet, behandles også med maveplastik.

Hvis overskydende hud og fedt også fortsætter om bag på kroppen, er der behov for en såkaldt cirkumferent maveplastik for at opnå maksimal effekt. Hvis maven er stor på grund af fedtsamlinger i maven (i tarmene), hjælper det ikke med maveplastik og fedtsugning. Dette problem kan kun løses med motion fornuftig kost.

1621_bd152c41

1678_6a0a6891

Hvad sker der før operationen?

Første gang, du besøger os, lytter vi til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden på operation er.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer. Bestil konsultation

Praktiske oplysninger om operationen får du af kirurgen i forbindelse med konsultationen. Blandt andet hvordan du skal forberede dig dig før operationen, for eksempel i forbindelse med narkosen. Det er en fordel hvis du forbereder dig på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen. Vi står altid til rådighed og er klar til at besvare dine spørgsmål.


Læs mere om narkose her

Hvordan foregår en maveplastik?

Du forbereder dig bedst på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen.

På dagen for operationen møder du din plastikkirurg igen. Operationen planlægges i detaljer og der tages billeder af operationsstedet. Du mødes også med din narkoselæge, og du får et værelse, som du har adgang til under opholdet på klinikken.

Maveplastik udføres under narkose og tager to til tre timer.

Læs mere om narkose her.

Normalt begynder proceduren med fedtsugning, og derefter lægges et snit over lysken og pubeshårene, det såkaldte bikini-snit. I de fleste tilfælde syes snittet sammen med skjulte sting, som kroppen gradvist absorberer.

1675_bd152c41

Hvad sker der efter en maveplastik?

2926_6a0a6891

Du bliver på Akademiklinikens plejeafdeling i en eller to dage efter din maveplastik. Efter operationen får du et bælte på der fungerer som støttekorset de første uger efter operationen. Som regel har du en eller to dræn, der skal transportere det væskeoverskud væk, der opstår i forbindelse med operationen.De første par dage efter operationen vil du opleve en følelse af hævelse, ømhed i maven og nedsat følelse i mavehuden og du har som regel brug for smertestillende midler. Hævelsen aftager gradvist i løbet af de første par uger.

Efter fem til syv dage kommer du tilbage til første kontrol. Efter 14 dage fjerner vi eventuelle sting der er tilbage. Du er altid velkommen til at kontakte os tidligere, hvis du ønsker. Afhængig af indgrebets omfang, og hvilken type arbejde du har, vil du være væk fra arbejdet i en til tre uger.Eftersom helingsprocessen er individuel, er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og tilpasser dig dem. De første seks uger anbefaler vi, at du afstår fra motion og tunge løft og i stedet går nogle rolige ture. Først efter tre måneder kan du igen bevæge dig helt frit. Undgå at få sol på arret.

Når du tager hjem efter operationen, får du et mødekort med telefonnummeret på klinikken og den kirurg, der har udført operationen, så du kan kontakte os døgnet rundt.
 


Slutresultatet, en flad, velformet og spændstig mave, kan først ses tidligst efter seks måneder*.  Resultatet varierer fra person til person afhængigt af forskellene i arveanlæg og hudens elasticitet.


*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Hvor meget koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.Se priser på maveplastik>

 


Her kan du læse mere om vores hudplejeprodukter >

1765_dda7fc4c

Navn: Jenny, 34 år
Indgreb: Maveplastik og brystløft

Hvad mener de personer, der har fået udført operationen?

Jenny har født fem børn, og graviditeterne gjorde, at hendes vægt steg kraftigt. Hun har gennemgået to mavesæksoperationer, der hjalp hende til at tabe 70 kg i vægt. Hun kontaktede Akademikliniken for at få løftet sine bryster og få foretaget en maveplastik. Hun fik gennemført et kombinationsindgreb med både et brystløft med brystforstørrelse og en cirkumferent maveplastik. I dette tilfælde gennemførte man en mindre fedtsugning, fjernede ca 2,6 kg hud fra omkring maven og indopererede et dråbeformet implantat.

 - Jeg ville have udført en operation, så jeg kunne føle mig glad for mig selv. Jeg er meget glad. Operationen var bestemt hvert lille stik og jag værd, afslutter Jenny.

 Jenny skulle blive på klinikken i to dage.


Navn: Hristos, 30 år

Indgreb: Maveplastik

Hristos som blev Biggest Loser Hristos valgte at få udført en maveplastik hos os på Akademikliniken.

Der er nu gået to uger siden din operation, hvordan har du det i dag?
 Jeg har det godt, men jeg er stadig øm. Smerten er aftaget en smule, men jeg stadig nødt til at tage smertestillende medicin om aftenen, inden jeg skal sove. Men smerten var ikke nogen overraskelse, den var jeg forberedt på. Jeg troede faktisk, at det ville være meget værre, da de skulle fjerne hud fra hele området ved maven og taljen og endda omme på ryggen. Det, jeg tænkte mest på, var selve arret efter operationen. Man vil jo helst ikke have, at det kan ses. Lægen fortalte om placeringen af arret før operationen, og som det ser ud i dag, selvom det endnu ikke er helet helt og stadig er meget hævet, så er jeg meget tilfreds. Det sidder lavt og er ikke synligt.

Næste gang vi møder Hristos er om 3 måneder.

Hvis du vil læse mere om hans rejse, kan du gøre det i vores blog >

1766_dda7fc4c

Navn: Pia, 54 år
Indgreb: Maveplastik

Pia er 54 år, og for 19 år siden fik hun udført et kejsersnit, der ikke helede korrekt. Hun fik et stort ar på sin mave, som hun skammede sig over. Derfor besøgte hun Akademikliniken og fik en konsultation. Pia ville gerne have udført fedtsugning og maveplastik.Akademikliniken bliver ofte spurgt, hvor meget fedt man kan fjerne med en fedtsugning. Plastikkirurgi er ikke en form for magi. Der er naturligvis grænser. Der findes dog en lille tommelfingerregel, som siger, at man kan fjerne omkring 10 % af kroppens vægt.- Jeg ønskede at se mere feminin og elegant ud. Jeg kan godt lide min nye krop, jeg er meget gladere nu, siger Pia.Pia gennemgik en større operation. Man kan forvente at se de endelige resultater efter omkring 6 måneder.

1767_dda7fc4c

Navn: Suzana, 29 år
Indgreb: Maveplastik

Efter at have fået udført to kejsersnit var Suzana på 29 år ked af sin mave, der aldrig kom til at ligne sig selv igen. Hun ønskede at få udført maveplastik og fedtsugning. Hun søgte hjælp hos Akademikliniken.

- Suzana ville have sin selvtillid tilbage. Efter at hun havde født to børn, havde mavens muskulatur og form ændret sig. Huden havde strukket sig, og hun havde fået mange strækmærker. Hun følte sig utilpas og havde det dårligt med det.
 

Suzana fik udført en maveplastik, hvor mavemusklerne blev syet sammen. Huden blev spændt ud. Derudover gennemgik hun en kompletterende fedtsugning.

- Jeg tror, at både hun og jeg er tilfredse med resultaterne. Det, man skal huske på, er, at Suzana har en elastisk hud med mange strækmærker, derfor er den ikke så fjedrende som andre hudtyper.

Kroppen har brug for hvile i ca. 6 uger, så det er vigtigt, at man ikke bare i gang med at motionere eller lave fysisk arbejde med det samme. Efter to uger kan man begynde at gå ture, men er man stadig øm, bør man tage det helt roligt.

Navn: Maria, 42 år

Indgreb: Maveplastik

Hej,Det er nu mere end tre år siden, jeg fik udført min maveplastik. Arret falmer gradvist, og nogle gange glemmer jeg selv det her lille mirakel, som min plastik kirurg udførte på min krop.Det føles på en eller anden måde som om, det altid har været sådan her. At jeg tør gå i svømmehallen. At jeg har lært at svømme crawl. At jeg tør løfte trøjen under hård træning og tørre sved af panden uden frygt for, at nogen ser det, der er under den. Den der mave, som havde næsten lige så meget brug for en sports-bh som brysterne. At ikke en eneste person med glæde i stemmen har lykønsket mig med at vente nummer fire. At ingen siger "Ja, du har faktisk meget mave i forhold til, at du ellers er så veltrænet". At jeg ikke længere bare kan projektere andre irriterende ting over på min mave, mit ekstreme kompleks, men faktisk er nødt til at tage mig aktivt af de ting i mit liv, der generer mig. Intet mere at gemme sig bag. Ikke mere, der holder mig tilbage.Det føles, som om det altid har været sådan her. Men når jeg ser mig selv i spejlet, når jeg går på stranden i en bikini, når jeg prøver de kjolerne, jeg ikke engang drømte om før, så føler jeg en enorm glæde over, at jeg endelig samlede mod til at få jeres hjælp.Næsten to liter fedt og ét kg hud. Som at sige farvel til en energityv, som jeg har det ubeskriveligt godt med at være foruden.Det, I gør, og det, det betyder for de mennesker, som i hjælper - det er fantastisk!


Det ville jeg bare lige sige :-)Stor tak fra Maria

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.