Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Før en operation eller behandling

Første gang du besøger os, mødes du med en specialist inden for netop den behandling, du overvejer. Drejer det sig om plastikkirurgi, mødes du med en plastikkirurg. I forbindelse med ikke-kirurgiske behandlinger mødes du med en sygeplejerske. De lytter til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret efter et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden er. Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer. Vi taler også om dine forventninger.

Her kan du bestille en konsultation

Hvis du beslutter at gå videre, bestiller vi en tid til behandling eller operation. Det er en fordel, hvis du forbereder dig på operationen eller behandlingen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen eller behandlingen. Vi står altid til rådighed og er klar til at besvare dine spørgsmål.


1678_6a0a6891

Forberedelser til narkose og operation

Forud for narkosen er det vigtigt at gennemgå dit generelle helbred. En aktuel og korrekt udfyldt helbredserklæring skal være på plads, før operationen bestilles. Det kan derfor være nyttigt at have overvejet følgende ting på forhånd:

  • Tidligere og nuværende sygdomme
  • Tidligere operationer
  • Medicin
  • Allergier
  • Tidligere narkoser og eventuelle komplikationer forbundet med disse
  • Slægtninge, der har haft problemer i forbindelse med narkose
  • Nuværende vægt
  • Løse tænder/broer eller tandsæt
  • Køresyge

Vær især opmærksom på at underrette narkoselægen, hvis du har symptomer på respiratoriske sygdomme såsom feber, hoste eller åndedrætsbesvær. Disse sygdomme kan øge risikoen for komplikationer forbundet med narkosen.

1573_bd152c41

Ting at overveje før operation og narkose

1692_2cee0054

Kontrollér for højt blodtryk

Hvis du har forhøjet blodtryk, bør dette kontrolleres et par gange om måneden før operationsdagen. Kontakt os, hvis dit blodtryk er for højt.

Hold pause med østrogenbehandling

Vi anbefaler dig, der er i gang med en hormonbehandling indeholdende østrogen (f.eks. kombinations-p-piller, østrogen for overgangsalderen), at holde pause med behandlingen en måned før og lige så længe efter operationen.

Hold pause med rygning

Du bør ikke rygefire uger før og fire uger efter indgrebet. Operationsresultatet blive forringet, og der kan opstå sårdannelse, forsinket heling, grimme ar og andre komplikationer.

Undgå visse kosttilskud

Naturlægemidler og kosttilskud såsom omega 3 fedtsyrer og E-vitamin bør undgås 2 uger før planlagt operation på grund af risikoen for blødning.

 

Smertestillende og anti-inflammatoriske midler

Smertestillende medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (f.eks. Albyl, Bamyl, Magnecyl, Treo) skal undgås 2-3 uger op til operationen, da de øger risikoen for blødning. NSAID-præparater (f.eks. Ipren, Naproxen, Diklofenak, Voltaren) skal af samme grund undgås 2-3 uger før den planlagte operation.

Lægemidler som Panodil, Celebra og Arcoxia kan bruges uden problemer.

Er du i langvarig behandling med acetylsalicylsyre eller NSAID-lægemidler på grund af kroniske led- eller muskelproblemer, bør du konsultere din læge for at få ændret disse lægemidler eller sætte behandlingen på pause.

Hjerte/kar-lægemidler

Medicin mod forhøjet blodtryk tages som foreskrevet på selve operationsdagen. Behandles du med blodfortyndende medicin, skal du i god tid tage kontakt til Akademikliniken.

Recept

Receptpligtig medicin til brug efter operationen udskrives af Akademikliniken. Sørg for at hente medicinen hjem i god tid inden din operation. Bemærk, at Akademikliniken ikke kan give dig lægemidler med hjem.

Faste

Det er meget vigtigt at følge fasteinstruktionerne på grund af risikoen for opkastning under narkose. Dette kan medføre meget alvorlige komplikationer i lungerne og luftvejene.

Der skelnes mellem forskellige fødevarer i henhold til, hvor hurtigt de forlader maven. Væske bliver kortere tid i maven end fast føde, og derfor kræves en kortere fastetid i forbindelse med indtag af væsker. Der er dog visse drikkevarer, der kræver forskellige fastelængder. Appelsinjuice, yoghurt og læskedrikke med kulsyre kræver for eksempel længere fasten end vand, æblejuice og kaffe.

Spis ingen fast føde seks timer før tidspunktet for operationen. Dette gælder også suppe, yoghurt eller lignende fødevarer uanset mængde.

Du må drikke vand, saft, te eller kaffe uden mælk indtil to timer før mødetidspunktet.

Som en del af fasten skal man også holde sig fra rygning, snus, tyggegummi, halspastiller og lignende.

1697_6a0a6891

Operationsdagen

Når du ankommer til Akademikliniken sidder personalet i receptionen klar til at tage imod dig. På plejeafdelingen mødes du af personale, der vil vise dig til rette og forberede dig til operationen.

Du møder din narkoselæge, der gennemgår din helbredsoversigt og planlægger narkose og smertelindring.

Din kirurg vil tage fotografier og sammen med dig gennemgå den planlagte operation.

Operationsafdelingen

Narkosesygeplejersken kommer og henter dig på afdelingen og følger dig ind i operationsstuen.

Når narkosemidlet injiceres i blodet, falder man hurtigt i søvn. Narkosemidler tilføres herefter løbende under hele operationen. Under narkosen bliver man meget nøje overvåget, og man kontrollerer eksempelvis blodtryk, puls, åndedræt, iltning, anæstetisk dybde, temperatur og smertelindring. Når operationen er overstået afsluttes narkosen, og du bringes til opvågningsstuen for at vågne helt op og komme dig efter operationen.

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.