Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Fjern hængende og overskydende hud fra overarmene med armplastik

På de fleste yngre kvinder kan man normalt udføre en fedtsugning af en kraftig overarm uden at skulle udføre nogen kirurgisk hudstrækning. Ofte er det dog sådan at kraftige overarme også hænger sammen med løs og overskydende hud. Derfor må man lave et snit på indersiden af armen og fjerne hudoverskuddet. Proceduren er almindeligt kendt som inderarmsplastik.

1669_bd152c41

1904_6a0a6891

Hvad sker der før operationen?

 

Første gang, du besøger os, lytter vi til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden på operation er.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer.

Praktiske oplysninger om operationen får du af kirurgen i forbindelse med konsultationen. Blandt andet hvordan du forbereder dig før operationen, herunder narkosen.

Læs mere om narkose her

Hvordan foregår en armplastik?

For at opnå god strækning af hudoverskud på armen, skal man placere et snit på indersiden af overarmen. Normalt går arret fra armhulen og næsten ned til albuen. Længden af arret afhænger af mængden af hud der skal fjernes. Operationen udføres enten under lokalbedøvelse og andet overfladebedøvende middel eller under narkose. Læs mere om narkose her. Narkoseformen afhænger af omfanget af fedtsugningen og hudmængden der skal fjernes.

Du forbereder dig bedst på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen.

1571_bd152c41


Hvad sker der efter en armplastik?

2926_6a0a6891

Efter operationen syes snittet sammen, og du får pleje på klinikken. Der skal som regel bruges en form for elastiske støttebandager fra hånden og op mod armhulen. Hvis man kun bruger bandager på overarmen, vil underarmen og hånden ofte blive mere hævede.

De første par dage efter operationen bør man huske på ikke at have armene hængende ned langs siderne, da det kan resultere i hævelse og snurren. Det er bedst at holde armene hævet så meget som muligt, f.eks. lejret på et par puder i sengen eller sofaen.

Underarmen og hånden kan dog stadig hæve, men det går normalt over i løbet af kort tid. Efter operationen er det vigtigt, at du spænder musklerne i underarmene ved at strække og bøje fingrene. På denne måde kan du reducere hævelsen.

 

De fleste patienter kan vende tilbage til stillesiddende arbejde efter godt en uge. Stingene fjernes efter ca. 14 dage.

Derefter anbefaler vi aflastning med tape og eventuelt en elastisk bandage op til 3-4 uger efter operationen. Efter omkring tre uger kan man genoptage let fysisk aktivitet.

Hudens elasticitet er forskellig i forskellige dele af kroppen. Det betyder, at forudsætningerne for kun at anvende fedtsugning varierer. Inderarmene har dårligere forudsætninger end eksempelvis læggene. Derfor er det almindeligt, at man vælger armplastik til dette område.

Den største risiko ved inderarmsplastik er, at arret bliver mere iøjnefaldende, end hvad man forventer. Derfor er behandlingen af arret efter en operation afgørende for at opnå et godt resultat. Arrene skal beskyttes ved hjælp af kirurgisk tape, gerne op til seks måneder efter operationen. Der vil altid være et ar på indersiden af armen, men normalt falmer det med tiden til en lille og diskret hvid stribe.

Eftersom helingsprocessen er individuel, er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og tilpasser dig dem. Den første tid anbefaler vi, at du holder dig fra træning og andre fysiske aktiviteter og erstatter dem med rolige gåture. Husk dog at bruge en solcreme med en høj beskyttelsesfaktor i de første seks måneder.

Når du tager hjem efter operationen, får du et mødekort med telefonnummeret på klinikken og den kirurg, der har udført operationen, så du kan kontakte os døgnet rundt.      

Hvor meget koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Se priser for armplastik >

Her kan du læse mere om vores hudplejeprodukter >

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.