Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Muskelafslappende midler reducerer rynker og fine linjer

Muskelafslappende middel blokerer det signal fra nerven, som bevirker at musklen trækker sig sammen. Resultatet er at linjer og rynker, som opstår pga. ansigtets bevægelser, f.eks. at man ler, misser mod solen eller rynker panden, blødes op og bliver mindre synlige.

Behandling med muskelafslappende middel er en af verdens mest almindelige æstetiske behandlinger og i 2014 blev der udført ca. 5 millioner behandlinger på verdensplan. De mest almindelige behandlingsområder er f.eks. vredes-/ bekymringsrynken mellem øjenbrynene, kragetæer ved øjnene og horisontale linjer i panden. Muskelafslappende middel anvendes også kosmetisk for at behandle forskellige typer af asymmetrier i ansigtet.

Medicinsk kan det anvendes til at behandle overdreven svedproduktion (hyperhidrose), overaktiv tyggemuskel og muskelspasmer. Midlet anvendes ligeledes til at behandle migræne med. Denne behandling er dog forbeholdt neurologer at udføre.

Et godt resultat afhænger af at man injicerer en korrekt mængde af lægemidlet i det rette område. Det stiller store krav til behandlerens kompetencer og erfaring og man må nøje passe på med at vælge en uddannet læge eller sygeplejerske, som har lang dokumenteret erfaring og er certificeret til at udføre denne behandling. Læs mere om certificering her.

 

1619_bd152c41

Hvem egner sig til behandling med muskelafslappende middel?

- Du har markerede linjer mellem øjnene som får dig til at se træt, vred eller trist ud
- Du har ansigtsmuskulatur som forårsager rynker ved øjnene og i panden
- Dit ansigt er asymmetrisk

Som regel udføres behandlingen på allerede synlige rynker og linjer. Men nogle gange kan forebyggende behandling være passende, hvis man har anlæg for at udvikle markerede rynker eller har en meget aktiv ansigtsmuskulatur. Hvis man har rynker eller folder i ansigtet som skyldes at ansigtsvævet har mistet sin elasticitet og huden er blevet slap som f.eks. nasolabialfolden (fra næsen og ned mod mundvigen), så er volumegivende injektionsbehandlingeller fedttransplantation en mere velegnet behandling. Læs mere her.

Fordele
- En sikker behandling der udføres af læger eller sygeplejersker
- Behandlingen gør ikke særlig ondt og medfører ingen rekonvalescens
- Vel udført behandling giver dig et naturligt resultat og et ansigt som ser udhvilet og friskt ud

Ulemper
- Behandlingen er ikke permanent med mindre den udføres hver 3. - 6. måned
- Hvis behandlingen ikke udføres korrekt er der risiko for tunge øjne og ”hængende” muskulatur. Tilstanden er forbigående men kan være generende så længe den varer.  
- Ved behandling af følsomme områder, kan der opstå blå mærker

1568_6a0a6891

Konsultationen

Inden du kan blive behandlet med et muskelafslappende lægemiddel, skal du komme til en konsultation hos vores læge som skal ordinere behandlingen. Ved konsultationen skal du udfylde et helbredsskema og du skal læse vores skriftlige patientinformation om behandling med muskelafslappende lægemiddel. Vi vurderer vi din helbredstilstand og eventuel medicinering. Generelt bør man undgå blodfortyndende medicin inden en injektionsbehandling. Endvidere gennemgår vi den skriftlige information punkt for punkt og besvarer dine spørgsmål. Vi tager billeder af dit ansigt og sammen lægger vi en plan for den ønskede behandling og du får oplyst en pris.
Selve behandlingen udføres af lægen eller sygeplejersken.

Er du gravid eller ammer du, kan du ikke blive behandlet.

Du har ret til at medbringe en bisidder i forbindelse med konsultationen.
Du skal have 2 dages betænkningstid ifølge den gældende lovgivning om kosmetisk behandling. Du kan læse mere om dette, ligesom du altid kan tjekke om din behandler er registreret som kosmetiske behandler på www.sst.dk (Sundhedsstyrelsen).

Hvordan foregår en rynkebehandling?

Behandleren injicerer en lille mængde muskelafslappende middel ved hjælp af en meget tynd nål i det område som man vil behandle. Som regel behøves ingen bedøvelse, men muligheden er der hvis man ønsker. Behandlingen tager ikke mere end 10 – 20 minutter afhængigt af hvor mange områder der skal behandles og om behandlingen kombineres med f.eks. volumegivende injektionsbehandling.

Efter behandlingen

Oftest kræver behandlingen ingen rekonvalescens og du kan tage tilbage på jobbet eller til fest om aftenen. Hvis man får behandlet et følsomt område i ansigtet og har tendens til blå mærker, så er det godt at være forberedt på at det kan ske.

Efter behandlingen skal du anvende de behandlede muskler så meget som muligt da det stimulerer effekten af behandlingen*. Du bør ikke gnide eller massere det behandlede område – det kan bevirke at det muskelafslappende middel spredes til nærliggende muskler, som man ikke ønsker at behandle. Undgå fysisk træning i det første døgn efter behandlingen.

Resultatet af behandlingen ses ikke umiddelbart – effekten sætter ind efter et par dage og det kan tage op til et par uger inden maksimal effekt opnås. I tilslutning til den første behandling reserverer vi altid tid til en kontrol for at bedømme resultatet og vurdere om der behøves større mængder af lægemidlet for at opnå ønsket effekt.

Effekten holder i cirka 3 – 6 måneder hvorefter behandlingen kan gentages. For at bibeholde effekten bør man gentage behandlingen 2 -3 gange om året - studier viser at effekten holder lidt længere for hver behandling som udføres.

Du kan bestille tid til en injektionsbehandling direkte via vore webbookning >

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Hvad koster det?

Prisen afhænger af omfanget af behandlingen og om den kombineres med andre behandlinger. Inden behandlingen indledes får du oplyst prisen af din behandler. Her finder du vores prisliste.

Spørgsmål

Der dykker altid en masse spørgsmål op. Tøv ikke med at kontakte os, både før og efter din behandling.

Spørgsmål: Hvad kan jeg selv gøre for at modvirke ældning?
Svar: Det er ikke muligt helt at undgå ældning, men der findes en del foranstaltninger, som på forskellig vis kan hjælpe os med at beholde vores ungdommelige udseende:
- Brug solcreme hver dag
- Undgå rygning, det skaber tidlige rynker
- Lev sundt og spis frugt og grønt som anbefalet
- Drik vand
- Anvend fugtgivende cremer så huden holdes blød og fugtig

Spørgsmål: Lammer det muskelafslappende middel muskulaturen i ansigtet på en unaturlig måde?
Svar: En korrekt udført injektion skal ikke mærkes på anden måde end at du ser mere udhvilet og frisk ud og skal ikke forandre din normale mimik.

Kombinationsbehandling

Ofte kombinerer man behandlingen med volumegivende injektionsbehandling. Det anvendes blandt andet til hudforyngring, ansigtskonturering, at skabe volumen og glatte rynker ud og til f.eks. læbeforstørrelse. Læs mere her.

For optimal effekt er det godt at komplettere med hudplejeprodukter som er specifikt tilpasset din hudtype.
Spørg din behandler om hvilke produkter der passer netop til dig. Læs mere om vores egne hudplejeprodukter her.

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.