Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.


Rette udstående ører

I mange år har vi behandlet patienter, som ønsker at justere ørets form. Det drejer sig typisk om at rette udstående ører, men der kan også være grund til at rette på andre dele af øret, udstående øreflipper eller usædvanligt høj mellemdel i øret.

1561_bd152c41

1691_6a0a6891

Hvad sker der før operationen?

Første gang, du besøger os, lytter vi til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden på operation er.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer.

Praktiske oplysninger om operationen får du af kirurgen i forbindelse med konsultationen. Blandt andet hvordan du forbereder dig før operationen, herunder narkosen.

Læs mere om narkose her

Hvordan foregår en operation?

Normalt korrigerer vi udstående ører under narkose, suppleret med lokalbedøvelse af området omkring øret. Læs mere om narkose her. Den mest almindelige operationsteknik er at brusken deles fra bagsiden langs den tilsigtede indre fold på øret, fritlægges og slibes. På denne måde undgår kirurgen at skulle lave et snit på forsiden af øret. Slibningen gør, at brusken i øret trækker sig tilbage. Således kommer øret tættere ind til hovedet.

Vi udfører også andre rettelser ved hjælp af slibning eller ved at skære en bruskforhøjning væk.

For at rette udstående øreflipper må man også fjerne hud eller underhudsfedt fra bagsiden.

Når kirurgen har skabt den nye øreform, syes snittet på bagsiden af øret sammen og øret formes med bandager. For at holde bandagen sikkert på plads i helingsperioden lægger vi sædvanligvis en bandage omkring hovedet.

1700_bd152c41

1574_6a0a6891

Hvad sker der efter operationen?

Man kan opleve en dunkende ømhed i øret i timerne efter operationen, men det er ikke værre end at det lindres med almindelige smertestillende midler. De fleste smerter går væk efter nogle dage
.

Under helingsfasen er de bandager der lægges omkring hovedet, meget vigtige for at holde øret på plads. Bandagen skal blive siddende den første uge efter operationen.

Efter fjernelse af bandagen kan øret stadig være lidt misfarvet, men det går som regel over efter 10-14 dage. Efter to uger kommer du tilbage til klinikken og får fjernet stingene.

Undgå at træne de første tre uger efter operationen. Med hensyn til sport, hvor der er fare for pludselige ryk og slag mod øret, bør man vente i 6-8 uger efter operationen. Efter ca. 6 måneder er øret helet.

Når du tager hjem efter operationen, får du et mødekort med telefonnummeret på klinikken og den kirurg, der har udført operationen, så du kan kontakte os døgnet rundt.

Efterbehandling og kombinationsindgreb

Man kan kombinere en korrektion af ørerne med andre typer ansigtsindgreb. Hvad der er bedst egnet til dig afgøres sammen med den kirurg, der skal udføre operationen.

Bestil konsultationstid >

Her kan du læse mere om vores hudplejeprodukter >

Hvor meget koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Se priser for korrektion af udstående ører>

1769_dda7fc4c

Navn: Sara, 11 år
Indgreb: Udstående ører

Vad tycker de som har gjort operationen?

Søstrene Linnea, 15 år, og Sara, 11 år, har i lang tid haft det dårligt over, at de har udstående ører. Storesøsteren Linnea har allerede fået dem opereret en gang, men hun er stadigvæk ikke tilfreds med resultatet. Moren, Annika, skal flette Saras hår hver aften for, at håret skal krølle, så ørerne ikke kan ses. Sammen med deres mor og far besøger søstrene Akademikliniken og læge Ulf Samuelsson.
 
- De er to søde piger, som virkede lidt tilbageholdende. En del børn med udstående ører bliver drillet og har det derfor svært. Nogle børn tager sig slet ikke af det og lever med det hele livet. Hvad angår kosmetisk kirurgi på børn, er det vigtigt, at det er barnet selv, der tager beslutningen om en eventuel operation. Men selvfølgelig skal de have forældrenes støtte, og også de skal være motiverede. Formelt er det jo dem, der bestemmer i den sidste ende, siger læge Ulf Samuelsson.
 
Problemet med udstående ører er, at folden i øret ikke udvikles. Da søstrene var tilbage på kontrolbesøg, kunne læge Samuelsson mærke en væsentlig forskel.*

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.
 
- De havde allerede fået mere selvtillid. Det var enormt sjovt at se dem igen. De havde sat håret op og var tilfredse med resultatet, hvad jeg også var. Det var stadigvæk lidt ømt, men jeg synes, det hele så normalt ud. Det bliver spændende at mødes med dem igen, når der er gået seks måneder, afslutter han.

1775_dda7fc4c

Navn: Hampus, 9 år
Indgreb: Udstående ører

Hampus var bare ni år, og jeg ville være sikker på, at det var ham selv, og ikke hans forældre, der ville have foretaget den her operation. Beslutningen kom fra ham selv og ingen anden, det var vigtigt for mig som læge, siger læge Ulf Samuelsson.
 
Hampus virkede tilfreds.
- Jeg er godt tilfreds! Hampus var på kontrolbesøg allerede efter en måned. Hævelsen havde endnu ikke fortaget sig. Det bedste resultat ser man efter seks måneder, når hele hævelsen har lagt sig, det bliver spændende at se.*

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.