Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Pande- og øjenbrynsløft giver et friskere udseende.

Rynker i panden, hængende øjenbryn, tunge øjenlåg og dybe rynker mellem øjenbrynene kan være et problem for mange. Akademikliniken bruger en speciel operationsmetode til pande- og øjenbrynsløft.

Mange mennesker, der har problemer med for tunge øvre øjenlåg, har i virkeligheden brug for et pande- og øjenbrynsløft. Man gennemfører operationen for at ændre øjenbrynenes højde og retning og for at reducere de såkaldte bekymringsrynker mellem øjenbrynene.

En øget tyngde på øverste øjenlåg eller sænkning af øjenbrynene kan være medfødt eller komme med alderen. Det behandler vi som udgangspunkt med pande- og øjenbrynsløft.

Hvilken form for behandling der giver dig de bedste resultater, afgøres sammen med den kirurg, der skal udføre operationen.

1555_bd152c41

1574_6a0a6891

Hvad sker der før operationen?

Første gang, du besøger os, lytter vi til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden på operation er.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer.

Bestil konsultationstid

Praktiske oplysninger om operationen får du af kirurgen i forbindelse med konsultationen. Blandt andet hvordan du skal forberede dig dig før operationen, for eksempel i forbindelse med narkosen.

Læs mere om narkose her

Hvordan foregår pande- og øjenbrynsløft?

Du forbereder dig bedst på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen.

På operationsdagen møder du igen med din plastikkirurg, som tager billeder af operationsstedet. Du møder også narkoselægen, som har ansvaret for at bedøve dig. Operationen udføres under narkose og tager omkring to timer. Læs mere om narkose her.

For at minimere ar og påvirkning af følelsesevnen udfører vores kirurger normalt denne type kirurgi med såkaldt nøglehulskirurgi. Eftersom snittene kun er et par centimeter lange og er placeret på hovedbunden, er de meget diskrete. For at løfte øjenbryn og pande under helingsfasen går der tråde fra øjenbrynene under pandehuden og syet på hovedbunden. Disse suturer skal normalt sidde der i ca. 14 dage.

Efter operationen bliver du på Akademiklinikens natten over. Om morgenen får du hjælp med at vaske håret og så er du klar til at tage hjem uden bandager.

1675_bd152c41

Hvad sker der efter operationen?

1671_6a0a6891

Den første tid efter operationen kan du opleve en følelse af hævelse, stivhed og følelsesløshed. Under helingsprocessen er det også almindeligt med kløe i hovedbunden. Det går som regel over efter et par uger.


Du kan forvente at skulle være væk fra arbejde i to til tre uger. Efter fem til syv dage kommer du til den første kontrol, og efter 14 dage fjerner vi de sidste sting. Du er altid velkommen til at kontakte os tidligere, hvis du ønsker.

Eftersom helingsprocessen er individuel, er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og tilpasser dig dem. Den første tid anbefaler vi, at du holder dig fra træning og andre fysiske aktiviteter og erstatter dem med rolige gåture. Husk at bruge en solcreme med en høj beskyttelsesfaktor i de første seks måneder.

Selvom slutresultatet, et sundere og gladere udseende, tidligst kan vurderes efter seks måneder, vil du se en forbedring, allerede når vi fjerner stingene*. Men det er vigtigt at have realistiske forventninger, hvilket vi taler om inden din operation. Resultatet varierer fra person til person afhængigt af forskellene i arveanlæg og hudens elasticitet. Ingen ar vil være synlige, fordi snittet er placeret i hovedbunden.

Når du tager hjem efter operationen, får du et mødekort med telefonnummeret på klinikken og den kirurg, der har udført operationen, så du kan kontakte os døgnet rundt.

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Efterbehandling og kombinationsindgreb

Det er almindeligt at kombinere pande- og øjenbrynsløft med andre ansigtsindgreb såsom øjenlågskirurgi, mellemansigtsløftninger og ansigtsløftninger. Man kan også behandle bekymringsrynker ved hjælp af injektionsbehandlinger. Hvilke muligheder der er bedst egnet til dig, taler du også med din kirurg om før operationen.

For at du kan opnå gode og langsigtede resultater, er det vigtigt, at du plejer din hud regelmæssigt. Akademiklinikens har sin egen hudplejeserie der er udviklet gennem flere års forskning.

Bestil en konsultation til pande- og øjenbrynsløft >

Her kan du læse mere om vores hudplejeprodukter >

Hvor meget koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Ser priser på pande- og øjenbrynsløft >Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.