Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Næseplastik - se slutresultatet af din operation med 3D-simulation

 Vi giver dig nu muligheden for at se, hvad du kan forvente af operationen ved hjælp af 3D-simulation. Vi anvender Vectra 3D, der er verdens mest avancerede 3D-simulationssystem.

Næseplastik er et af de mest efterspurgte indgreb, enten af æstetiske eller funktionelle grunde. Det kan også være en kombination af disse. Det mest almindelige er, at man reducerer størrelsen af næsen eller fjerner en pukkel på næseryggen.

Mange vil også gerne ændre næsetippens udseende eller hæve en hængende næsetip. Når det drejer sig om funktionelle næseoperationer, er det almindeligt at vi retter en skæv næseskillevæg eller reducerer de såkaldte næsemuslinger for at forbedre vejrtrækningen gennem næsen.

Se hvordan 3D-simulation fungerer ved næseplastik

I denne video ser vi en patient, der får foretaget næseplastik (klippet er uden lyd).

Ved en konsultation før en næseplastik møder du altid en plastikkirurg I taler om indgrebet og gennemgår dine tanker og ønsker. I står foran et spejl, så I kan se næsen fra den samme vinkel, mens I taler. Når du er klar, tager plastikkirurgen et billede af dit ansigt med Vectra 3D-kameraet.

Når billedet er taget, tager I plads foran computeren, hvor kirurgen udfører 3D-simulation af din næse. Du har nu mulighed for at se dit fremtidige resultat fra alle vinkler, hvilket kan hjælpe dig som patient til at føle dig mere sikker før din operation.

Konsultation med 3D-simulation før din næseplastik

1572_6a0a6891

Du kommer til konsultation hos en plastikkirurg, der lytter til dine ønsker, gennemgår hvordan en næseplastik foregår og besvarer dine spørgsmål.


Fordi næsen har en så central placering i ansigtet, kan en næseplastik dramatisk forandre udseendet. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd, kan få en realistisk idé om det endelige resultater af din næseplastik. Det opnår vi ved hjælp af 3D-simulation.

Historik
Der findes flere metoder, som plastikkirurger bruger for at hjælpe deres patienter med at forstå, hvordan deres fremtidige næsekorrektion vil se ud. Før vi havde computere, skitserede kirurger på papir, som de lagde over et billede af patienten. Det kunne give patienten en idé om, hvad de kunne forvente efter operationen. I løbet af de sidste 15 år er computerskabte billeder, også kaldet morphing, blevet en meget effektiv måde at kommunikere det forventede resultat og målet for operationen på. Todimensionelle computerskabte billeder er blevet en standard for de fleste plastikkirurger, der udfører næseplastik. Mange patienter føler dog, at de ikke rigtig får et klart billede af, hvordan de vil se ud bare ved at se på de todimensionelle billeder.

Som den første klinik i Norden har vi længe tilbudt 3D-simulation af vores patienter. Den nye teknologi giver kirurgen og patienten mulighed for at se og drøfte de præoperative billeder i 3D. Billederne kan drejes og ses fra alle vinkler og sammenlignes med hinanden. Dette værktøj (ikke Photoshop) giver mulighed for, at slutresultatet kan tilpasses patientens ønsker og forudsætninger og simuleres i 3D før næsekorrektionen. Vi bruger det mest avancerede system til 3D-simulation på markedet i dag, nemlig Vectra 3D - Precision Light (der findes enklere varianter såsom AXIS 3-systemet).

Det er meget vigtigt at forstå, at al simulation bruges til at formulere mål for din næsekorrektion. Der vil altid være en vis variation fra simuleringen efter operationen. Den største værdi ved dette højteknologiske, præoperative værktøj er, at det øger kirurgens forståelse af patientens ønsker.

Forud for din næseplastik kommer du til en konsultation med 3D-simulation - Vi begynder med at fotografere dit ansigt, som derefter behandles af computeren, der genererer et tredimensionelt billede af dit ansigt og forbereder det næste skridt i processen. I det næste trin kan du være med og se, når kirurgen udfører rettelser i simulationen i henhold til dine ønsker til din næseplastik. Vi prøver os frem, indtil det føles helt rigtigt. Når vi er tilfredse, genererer computeren et tredimensionelt billede af dit ansigt og næse. Dette billede kan derefter drejes 360 °, så du kan se, hvordan din næse vil se ud fra alle vinkler.

Du kan altså se resultatet af din næseplastik inden du er blevet opereret. Under konsultationen vil du også få informationer om, hvad operationen koster, hvornår den kan finde sted og så videre.

Du skal udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer. Hvis du vælger at gå videre med en næsekorrektion, aftaler vi en passende tid til operationen.

Hvordan foregår næseplastik?

Du forbereder dig bedst på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen.

På dagen for operationen mødes du igen med din plastikkirurg, som tager billeder af operationsstedet. Du mødes også med den narkoselæge der har ansvaret for at bedøve dig.


En næseplastik foregår normalt under narkose og tager mellem 30 minutter og to en halv time, afhængigt af indgrebets omfang. Du kan læse mere om narkose her. Da snittet placeres inde i næsen, får du ingen synlige ar. Kun ved særligt komplekse operationer er det også nødvendigt med et snit på ydersiden af næsen. Arrene er dog meget diskrete.

Ved visse indgreb placeres midlertidige silikoneplader inde i næseborene for at stabilisere vævet. De fjernes som regel efter en til to uger. I nogle tilfælde skal der udføres brusktransplantation for at skabe den rette form af næsespidsen eller næseryggen og opnå det optimale æstetiske resultat. Så låner vi knogle fra øret, et ribben eller næseskillevæggen.

Når kirurgen har syet snittet inde i næsen sammen, får du en støttebandage på næsen, ofte i form af en gipsskinne. Nogle gange sætter vi også en lille tamponade med salve på i hvert næsebor. Efter næseplastikken bliver du på Akademiklinikens opvågning nogle timer.

1675_bd152c41

Hvad sker der efter en næseplastik?

1671_6a0a6891

Der vil opstå blå mærker og hævelse efter operationen. Det aftager gradvist i løbet af de første par uger. Når man udfører en større næsekorrektion eller opererer næsebenet, kan man opleve markant hævelse omkring øjnene. Hævelsen er uskadeligt og går over igen.

Den første uge efter operationen, når næseslimhinden er hævet, kan det være svært at trække vejret gennem næsen. Undgå at røre din næse, pudse næse hårdt eller bruge næsedråber de første par dage efter operationen, da der nemt kan opstå næseblod. De fleste patienter oplever typisk ingen større smerter og kan som regel klare sig med almindelige smertestillende midler. Det er normalt at blive hjemme fra arbejde i en uge efter næseplastik.

Efter en uge er du velkommen til at komme til kontrol og fjernelse af bandager. Du er altid velkommen til at kontakte os tidligere, hvis du ønsker. Nogle kirurger anbefaler, at patienterne bruger kirurgisk tape på næsen yderligere et par uger. Derudover er der ikke behov for mere behandling.

Der kan være nogle blå mærker og misfarvninger i nogen tid efter, at bandagen er fjernet, men sjældent længere end tre uger efter operationen. Infektioner opstår meget sjældent. Det forebygger vi som regel med antibiotika.


Eftersom helingsprocessen er individuel, er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og tilpasser dig dem. Den første tid anbefaler vi, at du holder dig fra træning og andre fysiske aktiviteter og erstatter dem med rolige gåture. Undgå solbadning i de første seks måneder.


Selvom slutresultatet tidligst kan vurderes efter seks måneder, vil du se en forbedring allerede når vi fjerner næseskinnen*. Det er vigtigt at have realistiske forventninger. Resultatet varierer fra person til person afhængigt af forskellene i arveanlæg og hudens elasticitet. Hvis du har fået gennemført en funktionel næseoperation for at forbedre vejrtrækningen, kan vi bedømme resultaterne et par uger efter operationen.

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Efterbehandling og kombinationsindgreb

Ved konsultationen drøfter vi mulige kombinationsindgreb. Kirurgen vil altid vurdere, hvilket indgreb der egner sig bedst til dig. 


For at du kan opnå gode, langsigtede resultater, er det vigtigt, at du plejer din hud regelmæssigt. Akademiklinikens har sin egen hudplejeserie der er udviklet gennem flere års forskning.

Bestil tid til konsultation >

Her kan du læse mere om vores hudplejeprodukter >

Hvor meget koster det?

Prisen for næseplastik afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Se priser for næseplastik >Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.