Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Læbekirurgi


I dag er æstetisk læbekirurgi et almindeligt indgreb, og i løbet af årene har vi hjulpet mange patienter med at rette op på aldersrelaterede ændringer eller medfødte misdannelser.

1558_bd152c41

1692_6a0a6891

Hvad sker der før operationen?

Første gang, du besøger os, lytter vi til dine ønsker og forventninger og besvarer dine spørgsmål. Du får blandt andet oplysninger om hvilke områder, der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetiden på operation er.Du skal udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand samt eventuelle tidligere sygdomme og operationer.
 
Til konsultationen med kirurgen får du også mange praktiske oplysninger om operationen, blandt andet hvordan du forbereder dig før operationen, herunder narkosen. 
Læs mere om narkose her

Det er en fordel, hvis du forbereder dig på operationen ved at holde dig i form og undersøge så meget som muligt om, hvad der sker før, under og efter operationen. Vi står altid til rådighed og er klar til at besvare dine spørgsmål.

Hvordan foregår læbekirurgi?

På dagen for operationen møder du igen din plastikkirurg, som vil planlægge operationen i detaljer og tage billeder af operationsstedet. Du møder ligeledes den narkoselæge der har ansvaret for din bedøvelse.En læbeoperation udføres normalt under narkose og tager ofte ikke mere end en time. Læs mere om narkose her. Hvor lang tid det tager, kan dog variere afhængigt af indgrebets omfang. Efter et par timers hvile og opsyn kan du normalt tage hjem.

Mindre rettelser udføres under lokalbedøvelse, for eksempel ved injektionsbehandling af rynker. Når det gælder aldersrelaterede problemer, som en lang overlæbe, laver din kirurg et snit i ved næsens underkant. For at rette nedadvendte mundvige foretager vi et mundvigeløft via et vinklet snit i og ovenfor mundvigen.Ønsker du større læber, kan det opnås på forskellige måder. Én metode er den såkaldte V-Y-plastik. Der løsner vi slimhinden i V-form på læbens inderside og syr den sammen i Y-format. Så skydes slimhinden fremad. Mange vælger at kombinere indgrebet med fedtinjektioner. Fedtet høstes fra en anden del af kroppen, og efter en særlig rensningsproces sprøjtes det ind i læberne. 

En anden metode til at få større læber er at injicere andre volumegivende middel. Med denne metode forsvinder virkningen efter ca. et halvt år. Læs mere her.
 

1693_bd152c41

Hvad sker der efter operationen?

1569_6a0a6891

De første par dage efter operationen kan du opleve en følelse af hævelse, stivhed, spændinger og ømhed. Det er helt normalt og forsvinder gradvist i de første uger efter operationen.
 
Du kan gå på arbejde allerede dagen efter operationen, men du vil være hævet i to til tre uger. Efter fem til syv dage kommer du ind til første kontrol. Du er velkommen til at kontakte os når som helst.

 

Eftersom en helingsproces er individuel er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og tilpasser dig dem. Den første tid anbefaler vi, at du holder dig fra træning og andre fysiske aktiviteter og erstatter dem med rolige gåture.


Tre uger efter operationen kan du træne som sædvanlig. Undgå solbadning i seks måneder, hvis der blev brugt, synlige snit ved din læbeoperation.
 
Selvom slutresultatet med fyldigere læber og et mere ungdommeligt udseende, tidligst kan vurderes efter seks måneder, vil du se en forbedring, allerede når vi fjerner stingene.

Det er vigtigt at have realistiske forventninger. Resultatet varierer fra person til person afhængigt af forskellene i arveanlæg og hudens elasticitet.
 
Når du tager hjem efter operationen, får du et mødekort med telefonnummeret på klinikken og den kirurg, der har udført operationen, så du kan kontakte os døgnet rundt.

Efterbehandling og kombinationsindgreb

Læbekirurgi kan kombineres med andre ansigtsindgreb såsom ansigtsløftning, løft af panden, øjenlågskirurgi, fedtsugning, fedtinjektioner og rynkeinjektionsbehandling. Injektionsbehandlinger med ikke-permanente volumegivende middel og muskelafslappende middel, udføres af Akademiklinikens specialuddannede sygeplejersker. 


Du kan tale mere om kombinationsindgreb med din kirurg før operationen.
 


Ved fedtinjektioner kan ca. 70 % af fedtet forsvinde de første par uger efter indgrebet. Det kan derfor være nødvendigt at gentage injektionsbehandlingen én eller flere gange. Typisk venter man op til seks måneder med anden injektionsomgang. Der er også individuelle variationer i, hvor meget fedt der er tilbage.For at du kan opnå de bedste resultater, er det vigtigt, at du plejer din hud regelmæssigt. Akademikliniken har sin egen hudplejeserie der er udviklet gennem flere års forskning.

Bestil tid til din konsultation her >

Her kan du læse mer om vores hudplejeprodukter >

Hvor meget koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, bl.a. af omfanget af operationen, og om der skal udføres et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.Se priser på læbeforstørrelse >

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.