Cookies: Akademikliniken gemmer nogle data til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge Akademikliniken tjenester, accepterer du dette.

Kirurgiske indgreb for mænd med store bryster.

Selv mænd kan blive besværet af for store bryster, det hedder gynækomasti. Hos en del mænd vokser brystkirtlerne usædvanligt meget i puberteten, hvad der giver brystkassen et kvindeligt indtryk. Det er også almindeligt, at brysterne vokser efter en hormonbehandling, f.eks. i forbindelse med prostatacancer.
En del mænd kan få fedtsamlinger i dette område, såkaldt pseudogynækomasti.

Før en eventuel operation undersøger vi brystvævet. Sådan finder vi ud af, hvor stor en del af brystområdet der skyldes unormal kirteltilvækst, og hvor meget der er rent fedtvæv.
Det behandles på to kirurgisk forskellige måder. Med en uforklarlig brystkirteltilvækst kan det være nødvendigt at foretage visse medicinske udredninger for at kontrollere hormonbalancen. Ellers er det ikke nødvendigt med særlige udredninger.

1611_bd152c41

1716_6a0a6891

Hvad sker der inden en gynækomastioperation?

Første gang du besøger os får du blandt andet information om, hvilke områder der vil blive forbedret med et indgreb, hvad det vil koste, og hvor lang ventetid der er.

Du skal også udfylde et spørgeskema om din helbredstilstand, eventuelle tidligere sygdomme og operationer. Vi snakker desuden om dine forventninger.

Hvis du vælger at gå videre, reserverer vi en operationstid samt en tid til konsultation med en af vores plastikkirurger. Nogle anbefaler vi, at du får foretaget en mammografiundersøgelse. Det gælder hovedsageligt ældre kvinder og kvinder med arvelige anlæg for tumorer. Det er godt, hvis du forbereder dig inden operationen ved at holde dig i form og finder ud af så meget som muligt om, hvad der skal ske før, under og efter operationen. Vi står altid til rådighed og svarer gerne på dine spørgsmål.

Hvordan foregår en operation af gynækomasti?

Det er godt, hvis du forbereder dig inden operationen ved at holde dig i form og finder ud af så meget som muligt om, hvad der skal ske før, under og efter operationen.

Afhængig af indgrebets omfang foretager vi operationen enten i lokalbedøvelse eller i overfladisk narkose. Hvis der bare skal foretages en fedtsugning, laver vi enten et snit i brystvortekanten eller neden for brystet. Hvis der er overskud af brystkirtel, skærer man i stedet kirtelvæv løs fra undersiden af selve areola (dvs. det brunpigmenterede område omkring brystvorten).

1677_bd152c41

Hvad sker der efter en gynækomastioperation?

1672_6a0a6891

Det her er forholdsvist små indgreb, og de fleste patienter kan tage hjem samme dag. Vi lægger en trykforbinding på området for at forhindre efterblødninger og hævelser. Som regel fjerner vi stingene efter 1-2 uger: Allerede da kan man se,
hvordan brystområdet er sunket ned og antager en mere mandlig form*.

*Der ikke er nogen garantier for et bestemt resultat, og at resultatet kan variere fra person til person.

Det varer dog flere måneder, før huden har tilpasset sig. Det er usædvanligt, at det er nødvendigt med fjernelse af hud, når det gælder brystkirtelreduktion på mænd. Sådan kan vi undgå andre ardannelser end det ar, som ligger i kanten af areola.

Eftersom helingsprocessen er individuel, er det vigtigt, at du lytter til kroppens signaler og tilpasser dig efter dem. Den første tid anbefaler vi, at du afholder dig fra træning og andre fysiske aktiviteter og holder dig til rolige gåture.
 
Når du tager hjem efter en operation, får du et kontrolbesøgskort med telefonnummer til klinikken samt til den kirurg, som har udført operationen, så du kan komme i kontakt med os døgnet rundt.
Om du skal have et kombinationsindgreb, og i så fald i hvilken form, snakker vi igennem på den konsultation eller ved et møde tættere på operationen sammen med din kirurg.
 
For at få et godt resultat på længere sigt er det vigtigt, at du plejer din hud regelmæssigt. Akademikliniken har også sin egen hudplejeserie, som er udviklet igennem flere års forskning.
 
Her kan du bestille en konsultation

Hvad koster det?

Prisen for en behandling afhænger af en række faktorer, blandt andet af indgrebets omfang, og af om du skal have foretaget et kombinationsindgreb. Du kan læse mere om priser for forskellige operationer og behandlinger under hver klinik.

Se priser for gynækomasti>

Kontakt

Webbshop

Disclaimer. Det endelige resultat af en behandling afhænger af flere forskellige faktorer og kan variere fra person til person.