Den 2016-02-09

Modeblogger Rikke May har fået foretaget et brystløft hos Akademikliniken. Vi har talt med hende om hendes oplevelse.

Hvorfor vil du gerne have denne operation udført? Er det noget, du har tænkt på længe?

-Jeg har altid haft en stor barm, og efter vægttab, graviditet og et vægttab igen, havde jeg stadig en stor barm – den var bare gået mere mod “syd”. Jeg trænede og trænede, men lige det område kan du ikke træne for at ændre placeringen. Så jeg har tænkt, droppet ideen, overvejet, tænkt igen og 8 år senere tog jeg beslutningen. Og det har jeg ikke fortrudt.

Hvad har været vigtigt for dig, da du skulle vælge plastikkirurg og klinik?
Det vigtigste for mig er, at jeg er i de bedste hænder. Jeg ville aldrig gå på kompromis med sådan en operation. Man skal aldrig gå efter den “billige pris” eller en “spot deal”. Man skal finde den bedste kirurg, for det er trods alt “dig selv”, der skal se på resultatet, og så er det sørme trist, hvis man har lagt sig under kniven ved en amatør. Jeg har haft et mange-årigt samarbejde med Akademikliniken, som desværre sluttede for et års tid siden. Men jeg var så tryg hos dem, at for mig var der ikke nogen anden mulighed end at søge hjælp hos dem i sådan en stor beslutning, som jeg var ved at tage. For mig er Akademikliniken de bedste i landet. Og jeg kørte gerne til Malmø for at få det gjort.

En del mennesker mener, at plastikkirurgi er forkert – hvad tænker du om det?
-Det har jeg ekstremt stor respekt for. Det vigtigste er, at vi respekterer hinandens beslutninger Der er folk, som jeg synes, har fået lavet alt for meget. Men det er jo egentlig “mit” problem og ikke deres. Så er det jo fordi jeg ikke kan rumme og respektere deres valg og noget, jeg skal arbejde med.
Jeg ville aldrig få noget i læberne, da det er nok det eneste sted, hvor jeg er 100% tilfreds, men jeg synes, at folk skal gøre lige præcis det, de har lyst til, men huske at have en form for realitetssans også. Det nytter ikke noget, at man render rundt og ligner en klovn. For det er i min optik ikke det, at disse muligheder er til for. Alle kan have nogle ting, de er utilfreds over, og som gør dem usikre. Og det har jeg også – derfor arbejder jeg mig stille hen mod et resultat, som jeg synes, der giver mig selvtilliden til at fremstå selvsikker. Der er ikke noget galt i et lille “nip og et tuck” her og der.

Har du fået nogle kommentarer, nu når du har fortalt, hvilken operation du skal have udført?
-Så mange bruger tid og energi og mener, de har retten til at kommentere på noget, de slet intet har noget at gøre med.
Jeg er altid meget ærlig omkring alt det, jeg får lavet.. Og det er en del. Jeg ved ikke, om det er fordi jeg er så ærlig, at folk ikke er helt så meningsfyldte overfor mig – og jeg tror også, der er mange, der er “chokeret” (på en positiv måde) over, at jeg valgte at stå frem og fortælle, at jeg skulle have denne operation. Men jeg har ikke noget at skjule. Jeg er lige så meget menneske, som hende ved siden af. Vi er sikkert lige så usikre – lige så selvsikre. Jeg tror, at alle kvinder på mange måder er for hårde mod sig selv og ser noget helt andet end mændene ser, når de kigger på os.
Jeg har været skånet for negative gloser min vej og jeg har fået ekstremt mange private emails fra kvinder, som gerne ville høre lidt mere om min operation, og hvordan det var gået. Mange spørgsmål vedr. valg af klinik og kirurg. Hvem der havde gjort det, og hvor meget det kostede? Men ingen negative. Så det var jeg ret glad for, da det hurtigt kan dele vandene. Måske det havde set anderledes ud, hvis jeg havde fået 500 mg i hvert bryst. Men jeg oplevede kun, at folk var nysgerrige og meget “glade” på mine vegne.

Har du nogle gode råd til folk, som overvejer at få foretaget et brystløft?
-Man skal lave en masse research. Og så skal man have stor respekt for disse operationer og vide, hvilke sideeffects der kan være. Det er ikke bare at blive bedøvet, og så er det overstået. Det er et stort indgreb, så sørg for, du finder en kirurg, du stoler på. Én som guider dig, og én, der også kan finde ud af at sige “nej”, hvis du kommer med en masse tossede ideer. For hvis en kirurg kan sige nej, det vil han/hun ikke udføre – så er de ikke kun i det for at tjene penge, men også for at guide deres patienter.
Jeg ville først have haft noget ekstra fyld i mine bryster, for det troede jeg, man skulle. For hvordan kunne et bryst ellers blive løftet, og komme til at sidde flot? Flemming (kirurgen, red.) kunne snildt have “solgt” mig et implantat. Men han fortalte mig, at det ikke var nødvendigt, da jeg havde et flot, fyldigt bryst. Det var bare blevet “lidt” langt. Ha. Elsker ham stadig for den kommentar. ; )

Men det gav mig ro og tiltro til, at han vidste, hvad han lavede – og var dygtig nok til at udføre det og havde det for øje, at vi nåede i mål og opfyldte mine forventninger. Hans ord til mig var: “vær realistisk Rikke”. Og det må være dét råd, jeg giver til andre. Vær realistisk med jeres mål og visioner. For man kan ikke “undo it”. Når toget først starter, så er der altså ingen stop før Nyborg. Lyntoget ruller, og så står man der med konsekvenserne og hatten i hånden..

Så husk. Det er aldrig “bare” en operation – det er meget mere end det. Respekt, kemi – kemi med kirurgen. At tage ansvar. Ansvar for sit valg og sin krop – og kende konsekvenserne..
Jeg har fået en barm, som sidder et sted, den aldrig har siddet før – og for det, der skylder jeg Flemming et stort tak.